BraidTech

Vliegerlijnen


BraidTech is gespecialiseerd in de productie van gevlochten vliegerlijnen. Deze lijnen zijn voornamelijk geproduceerd uit Dyneema garens (geregistreerde merknaam van DSM Nederland).


De productie van de vliegerlijnen vindt plaats in Zuid Europa met opslag en distributie vanuit Oisterwijk in Nederland. Na het vlechtproces van originele Dyneema garens wordt de uiteindelijke kwaliteit van de lijn bepaald tijdens het proces van impregneren, coaten en voorrekken. Hierbij is het van belang om de uiteindelijke vliegerlijn met zo weinig mogelijk rek te produceren. Hierbij is de constante factor in deze minimale rek ook van belang.


BraidTech blijft voortdurend bezig met product ontwikkeling in met name de manier van impregneren en de coating zelf, al dan niet voorzien van een kleur. De meest gebruikte kleuren zoals groen, blauw, rood en grijs kunnen aangeboden worden, naast de flexibiliteit om ook kleuren naar wens te produceren.


De meest geproduceerde sterktes zijn. 75 – 100 – 150 – 170 – 200 – 220 – 250 – 275 – 300 – 400 – 500 kg lijnen. Al onze lijnen worden enkel op bulkspoelen aangeleverd. Het is dus niet mogelijk om lijnen op winders aan te leveren.


Hieronder een impressie van zowel onze producten, als onze productielocatie.


BraidTech - Vliegerlijnen
BraidTech
Oisterwijk
Nederland